Det blir nå en ny ekstraordinær generalforsamling i Fagrådet for våtrom fredag 17.desember. Det er daglig leder i FFV, Lars Gulbrandsen, som opplyser dette til VVS aktuelt.
Det har vært sterk uenighet mellom partene om rettighetene til BVN, og formelt må generalforsamlingen i Fagrådet for våtrom godkjenne den avtalen som nå er framforhandlet.
Formelt er det en forlagsavtale fra 1994 som nå er reforhandlet, og da har nettopp rettighets- og eierspørsmålet vært det helt avgjørende. Det ligger mye penger i nettopp rettighetsspørsmålet, og SINTEF har altså klart å forhandle seg fram til eierskap av det som i framtida kan vise seg å være en god inntektskilde. Fagrådet for våtrom kan på sin side skaffe seg inntekter gjennom kurs og konferanser innen BVN.
Viktig for eksistensen
Styreleder i Fagrådet for våtrom, Oddgeir Tobiassen, sa ved forhandlingsstart i slutten av august til VVS aktuelt at det har vært viktig for fagrådets framtid og eksistensgrunnlag at det blir en tydelig avtale med SINTEF Byggforsk. Han ønsket ikke å gå inn i detaljer i saken, men håpet begge sider ønsket en konstruktiv dialog. Den dialogen er nå gjennomført, og det ser ut til at partene har kommet fram til en løsning begge parter kan leve med.
Dårlig formulert avtale
Forskningssjef Kim Robert Lisø i SINTEF mente ved forhandlingsstart at det var på høy tid at en dårlig utformet samarbeidsavtale fra 1994 nå reforhandles.
-Vi er enig om dette og vi er også enig om at samarbeidet mellom fagrådet og SINTEF Byggforsk skal styrkes.
Spørsmålet flere i bransjen nå stiller seg er i hvor stor grad FFVs arbeid vil bli styrt av SINTEF. SINTEF har i realiteten monopol på seritifisering i bransjen, og gjør også betydelig forretning på dette. Fagrådet for våtrom skal i utgangspunktet være et uavhengig råd, men er nå i enda sterkere grad knyttet opp mot SINTEF.