Det er fysisk lettere å fjerne damp direkte fra koketoppen. BORA avtrekksvifte genereret en horisontal luftstrøm som tar med seg 100 prosent av dampen fra kjeler og panner. Dette hindrer varm, fettet damp og ubehagelig odør i å spre seg i rommet slik som med avtrekkshetter.
Syv fortrinn ved Bora ventilatorer:
1. Matlaging uten lukt
2. Energibesparende (max. 400 m³/t istedet for omtrent 1000 m³/t)
3. Stillegående (max. 54 dB siden viften ikke er plassert rett foran hodet)
4. Lett å rengjøre (de 3 delene av trekkventilen går rett inn i oppvaskmaskinen)
5. Eksklusivt, prisvinnende design (Red Dot 2012) – laget i solide materialer som rustfritt stål
6. Siste utvikling innen kjøkkenarkitektur: økt fleksibilitet av rombruk og plassering
7. Fritt utsyn, åpen samtale i et dynamisk kjøkken
BORA forener fysiske lover og god estetikk og tilbyr luksuriøst design og høykvalitets benkeventilatorer som kan integreres i alle typer benkematerialer som tre, sten eller rustfritt stål. Den tekniske utrustningen er diskret gjemt vekk i sokkelen på benkeskapene slik at ingen lagringsplass går til spille. Dette gir større frihet til å designe gode kjøkkenløsninger uten den begrensningen en hette setter. BORA benkeventilatorer kan enkelt plukkes fra hverandre og alle deler kan settes rett inn i oppvaskmaskinen.
I tillegg er BORA systemet stillegående. Selv ved full kraft er lydnivået kun 54 decibel. Til sammenligning gir stekende kjøtt et lydnivå på ca 70 decibel. Dette gjør BORA-systemet velegnet for moderne, åpne kjøkkenløsninger og oppholdsrom fordi lyden fra viften kun er en lav bakgrunnsstøy.
BORA benkeventilasjon ble utviklet av Willi Bruckbauer, grunnlegger og CEO i BORA Lüftungstechnik GmbH. I flere ti-år har de ofte montrøst store kjøkkenhettene irritert ham. «Avtrekkshetter er bare overpriset komfyrbelysning, og jeg ønsket å erstatte dem med et mye mer effektivt system» sier den selv-ansatte snekkermester for å forklare hvordan han fikk ideen til produktutviklingen.
BORA benkeventilasjon er tilgjengelig i to versjoner:
BORA Classic – det mest økonomiske systemet for ambisiøse hobbykokker. Med en dybde på 51 cm kan det bli installert i kjøkkenløsninger med standard benkeplater og kommer i kombinasjon med keramisk, induksjon eller gass-koketoppper.
BORA Professional – Systemet som møter de høyeste kulinariske krav. De ekstra dype koketoppene på 54 cm gir plass til to store kjeler eller panner på sonene foran og bak. Kundene kan velge mellom keramisk, induksjon, gass eller teppanyaki rustfri stålgrill.
Begge versjoner kan utstyres for utkast eller resirkulering av luft.