Consto har inngått kontrakt med Thon Hotellbygg om utvikling og bygging av to hoteller; Thon Hotel Snø og Thon Hotel Svolvær. Kontraktssummene er på totalt mer enn 800 millioner kroner.
1 Nov 2019
– Vi har i flere år hatt et godt samarbeid med Thon, og vi ser på det som en stor tillitserklæring fra Thon at vi igjen blir valgt som samarbeidspartner. I tillegg er dette to veldig spennende prosjekter som vi ser frem til å være med og utvikle og realisere, sier Hans Kristian Seterlund, administrerende direktør i Consto, i en pressemelding.
At prosjektene også ligger geografisk spredt i landet, anser Seterlund som ytterligere en tillitserklæring.
– Det manifesterer vår styrke som en landsdekkende entreprenør med lokal tilhørighet, kompetanse og kapasitet, sier Seterlund.
Det ene prosjektet planlegges i forbindelse med SNØ, den nye innendørs skiarenaen på Lørenskog. Bygget blir på ca. 20 000 kvadratmeter og skal bygges tett inntil den nye skiarenaen, som åpner i januar 2020. Hotellet blir et nytt ski-in/ski-out-hotell og har fått navnet Thon Hotel SNØ. Det vil inneholde restaurant og bar, treningsrom, skiboder, 298 hotellrom og konferanseavdeling.
– Vi gleder oss til å ferdigstille Thon Hotel Snø. Dette er et helt spesielt prosjekt. Fra resepsjonsområdet og restauranten kan gjestene våre se rett inn i helårsarenaen, med utsikt over alpinbakken og langrennsløypene. Her blir det ski-in/ski-out – rett fra hotellet, sier utbyggingsdirektør Kjetil Nilsen i Olav Thon Gruppen.
Kontraktssummen er på over 400 millioner kroner. Planlagt byggestart er Q1 2020, og byggetid er satt til omkring to år.
Det andre prosjektet – Thon Hotel Svolvær – er plassert på kaikanten i sentrum av Svolvær. Kontraktssummen på dette prosjektet er på nærmere 400 millioner kroner. Bygget blir på drøye 11 000 kvadratmeter fordelt på syv etasjer. Hotellet vil romme 213 hotellrom, restaurant/frokostsal med over 300 plasser og konferansesal med kapasitet for ca. 500 personer.
Konferansesalen i hotellet skal brukes aktivt under VM i Skreifiske, en av verdens største fiskekonkurranser. Det innebærer at løsninger og overflater i salen skal være slik at fisk kan mottas inn under arrangementet for veiing og sløying.