Et verktøy for fremtiden

 
Et verktøy for fremtidenSalgssjef Nariman Fakharee i Scneider Electric Norge.(Foto: Tore Kubberød)
Schneider Electric har det de mener er løsningen for smarte bygg. Et system som skal sørge for at alle systemer og komponenter kommuniserer og driften optimaliseres. Eco Struxure.

Av Tore Kubberød

EcoStruxure er i følge Schneider Electric innovasjon på alle nivåer, og en plattform og systemarkitektur som gir forbedret verdi på mange områder.

– EcoStruxure er ikke et produkt men et konsept og en modell som bidrar til at man styrker sikkerheten, påliteligheten, effektivitet, bærekraft og mobilitet. Med systemet vil alle komponenter som kobles til kommunisere, noe som gjør at driften i bygget kan optimaliseres. Analysene som gis kan brukes til å bedre forholdene for brukerne av bygget og til planlegging av fremtidig vedlikehold, sier Salgssjef Nariman Fakhraee ved Schneider Electric i Norge.

Han mener driften av bygg må effektiviseres og da er digitale løsninger viktige.

– Potensialet for energieffektivisering er enormt. Ved aktiv styring av alle systemer i et bygg så kan man spare 30-50 prosent av energiforbruket. Med tanke på at elnettet vil ha tre ganger så mange tilkoblede enheter sammenliknet med 2014 så sier det seg selv at effektivisering er påkrevd.  Et vktig hjelpemiddel blir da gode systemer som sikrer at alle komponenter snakker sammen. EcoStruxure har der det brukes vist at det gir en enorm merverdi i forhold til driften.

Nariman Fakhraee forteller at bruksområdene er utrolig mange.

– Med sensornettverket kan man gjøre om det meste av data til nyttig informasjon. Man kan for eksempel se om rom har vært i bruk eller ei. Det er jo ikke behov for renhold av et møterom eller toalett som ikke har vært i bruk. Systemet kan også si i fra dersom en må skifte toner på en printer. Eller dersom man ser etter en ledig arbeidsstasjon i et kontorbygg så kan man via en app bli vist vei til ledig plass.

Schneidr Electric, som har vært i Norge siden 1977, er et globalt konsern med energihåndtering og automatisering som de to viktigste områdene. Konsernet hadde i 2016 en omsetning på cirka 25 milliarder euro og 144.000 medarbeidere i over 100 land. I Norge er totalt 600 ansatte hvorav halvparten på hovedkontoret på Ryen i Oslo. Schneider er i Norge involvert i en rekke store prosjekter deriblant byggingen av nytt Nasjonalmuseum på Vestbanen.

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår