GK inngår samarbeid med Rendra

 
GK inngår samarbeid med RendraBildet: Daglig leder i Rendra Kristin Omholt-Jensen og BIM-ansvarlig i GK, Kjetil Johansen. (Foto: Morten Iversen)
– Rendra skal være navet i BIM-prosessene våre, sier Kjetil Johansen, BIM-ansvarlig i GK.

Dette sier Kjetil Johansen, BIM-ansvarlig i GK Gruppen. Bakgrunnen for avtalen er at gruppen ønsker å implementere åpenBIM i alle prosesser. Også når det kommer til det rent praktiske ute på byggeplass. Håpet er å få ned antall feil, effektivisere byggingen, bedre dokumentasjonen og fremme samhandling på tvers av fagbarrierene.

GK er Nordens ledende totaltekniske entreprenør og leverer alt av tekniske løsninger til alle typer bygg. Gruppens BIM-ansvarlig Kjetil Johansen tror det er kroken på døra for bedrifter som ikke blir med på overgangen til BIM i prosjektmarkedet.

– Innen fem år tror jeg vi er tett på 100 prosent BIM i våre prosjekter. Da vil de som ikke har tatt inn over seg den teknologiske utviklingen stå ute i kulden. Allerede fra 1. juli 2016 satte Statsbygg krav til at all prosjektering skal gjøres i BIM. Gevinstene er åpenbare. Mange feil kan unngås og det ligger potensielt store besparelser i å utnytte digitale løsninger hele veien fra prosjektering til montering, drift og vedlikehold, sier Johansen.

Vil bidra i utviklingen
Johansen og GK ønsker å være tett på utviklingen av en BIM-basert software med fokus på mobilitet og brukervennlighet. Etter å testet noen løsninger, falt valget på Rendra O. Terskelen for å ta softwaren i bruk har vist seg svært lav.

– Brukergrensesnittet er intuitivt og nærmest selvforklarende, uten at det har gått ut over funksjonaliteten. Å være tett på utviklerne av BIM-softwaren gjør det enklere for oss å komme med innspill og delta i utviklingen av det viktigste verktøyet på fremtidens byggeplass, sier Johansen.

Stolt og ydmyk
Daglig leder Kristin Omholt-Jensen er takknemlig for å få sjansen og gleder seg til å ta fatt på jobben.

– Vi utvikler oss hele tiden og trenger kontinuerlig påfyll av ideer og utfordringer. Gjennom denne avtalen får vi innsikt i de utfordringene GK står ovenfor, og ikke minst hvordan de løses. Så blir det vår oppgave tilpasse BIM-softwaren til deres virkelighet. Gjøre den enda mer intuitiv og funksjonell, sier Omholt-Jensen.

ÅpenBIM - et strategisk fortrinn
GK Gruppen har uttalt at de ønsker å bruke BIM som et strategiske fortrinn. Oppegående BIM-verktøy er i så henseende viktig. Dersom alle prosjektene på sikt skal gjennomføres med BIM i bunn, må man lykkes med å implementere en BIM-strategi på tvers av konsernet. Dette inkluderer også alle som arbeider operativt i prosjektene. Å ha et mobilt, lettfattelig og presist grensesnitt til modellen - ute på byggeplass - er i denne sammenhengen avgjørende.

– Generelt sett er BIM foreløpig lite utbredt i elektro-bransjen. Så langt har ikke verktøyene vært tilgjengelige og tilstrekkelig brukervennlige. Med Rendra O har dette nå endret seg og det er ikke lenger noen grunn til å IKKE bruke BIM for all teknikk i ett gitt bygg, avslutter Johansen.
 

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår