Snøhetta har tegnet Norges eneste undersjøiske restaurant: «Under» i Spangereid ved Lindesnes. BRG Entreprenør har vært ansvarlig for råbygget og Mapei-produkter har blitt brukt på en rekke områder i dette spennende prosjektet.
– Selve bygget til restaurant «Under» er støpt ferdig på lekter, plassert på riktig sted og senket i sjøen med ballast. Bunnen var gjort klar med fjellbolter, som gled inn i matchende hull i råbygget. Ballasten ble så fjernet, før innredningen kom på plass. Alt har gått etter planen, forteller Dag Terje Håland, byggeleder for BRG Entreprenører i en pressemelding.
De er en av Sørlandets ledende entreprenører og hadde ansvar for råbygget og deler av det innvendige bygget på restaurant «Under» i Spangereid. Mapei har levert en lang rekke produkter, blant annet til vanntetting og overflatebehandling.
En slik bygning vil bevege seg noe på grunn av sjøen, selv om gjestene ikke merker det. Der det er sammenhengende konstruksjon er det en risiko for antydning til sprekker. For å motvirke dette ble disse stedene injisert på forhånd av Rencon, som brukte Mapei-produkter. Vi er godt fornøyd, både med den brede porteføljen til Mapei og det gode arbeidet Rencon har gjort, forklarer Håland.
I tillegg har Mapei levert produkter til Murermester Arnt Kristensen AS, som har utført murerarbeid og flislagt toalettene. Her er det blant annet benyttet Ultrabond MS Rapid til montering av spesialbestilte 3D-fliser.
– Dette har vært et spennende prosjekt for oss. Fra mitt ståsted har det også vært et enkelt prosjekt å lede, når jeg har med flinke fagfolk, selv om det har vært noen mindre utfordringer underveis. Alt i alt har det gått veldig bra, og betongarbeidet ble faktisk rimeligere enn antatt, sier Håland.