Nyheter

Nytt kjøkken for Kongens menn og kvinner

Foto: Anette Ask/Forsvaret
Foto: Anette Ask/Forsvaret

Det oppgraderte kjøkkenet vil stå klart i 2020. I byggeperioden vil soldatene få mat fra et midlertidig kjøkken.

Tirsdag denne uken ble kontrakten, verdt i overkant av 60 millioner kroner, undertegnet med entreprenøren Lid Ventilasjon AS.

Det var avdelingsdirektør Marit Kristiansen, som på vegne av Forsvarsbygg undertegnet kontrakten sammen med daglig leder i Lid Ventilasjon AS, Håkon Lid.

Alt byttes ut
– Dagens kjøkken er slitent og overmodent for utskifting. Vi er derfor glade for at denne løsningen endelig har kommet på plass. Dette er etterlengtet for Forsvaret og viktig å få på plass, uttaler Kristiansen i en pressemelding fra Forsvarsbygg.

Seksjonssjef Erik-Anders Helin utdyper:

– Prosjektet består av store ombygginger i dagens bygg, samt at vi etablerer et nytt tilbygg. Bygget får et etterlengtet «løft», deriblant total ombygging og modernisering av kjøkken, oppvask og lager, nye trivlige og funksjonelle personal/møterom, kontorer og nye garderober.

Ombygging og full drift
Oppgraderingen skal skje samtidig med at leiren er i full drift, og i byggeperioden vil derfor gardistene få mat fra et midlertidig kjøkken, slik at byggeperioden blir kortest mulig.

Spaden settes i jorda for det midlertidige kjøkkenet i mars 2019, og for det nye kjøkkenet i august. Kjøkkenet skal etter planen være klart til å ta imot sultne gardister i løpet av høsten 2020.