Tar opp kampen mot fukten

 
Tar opp kampen mot fuktenBildet: – Vårt EPS- system er helt overlegent når det gjelder å fjerne fuktighet fra kjeller- og grunnmurer, helt uten graving, sier Anders Onarheim, daglig leder i Fukt1.
11.03.11: Glem graving og utvendig drenering til flere hundre tusen kroner. Firmaet Fukt1 garanterer deg en tørr kjeller rett og slett ved hjelp av noen elektroder og svakstrøm. For godt til å være sant? ? Nei, det er riktig! sier daglig leder Anders Onarheim.
11.03.11: Glem graving og utvendig drenering til flere hundre tusen kroner. Firmaet Fukt1 garanterer deg en tørr kjeller rett og slett ved hjelp av noen elektroder og svakstrøm. For godt til å være sant? – Nei, det er riktig! sier daglig leder Anders Onarheim.
Av Rolf Erik Veland

Oslo Børs har det, Aker sentralsykehus har det, Hotel Norge i Bergen har det, pluss en hel rekke skolebygninger, borettslag og eneboliger har fått installert det såkalte EPS (Elektro Puls System) fuktfjerningssystem i sine kjellere.
– Det finnes ikke maken til system, sier Onarheim, som står fullt og fast på sine garantier i sin markedsføring.
– Dette er et norskutviklet system som vi har distribusjonsretten på i hele Europa, utenfor Norge, et knallbra system som er ekstremt virkningsfullt når det gjelder å tørke ut fuktige kjellere og murvegger, sier han.

Elektriske impulser
– Systemet virker slik at vi plugger inn EPS-elektroder i murveggen og forbinder dem til en styringsboks på veggen som senser fuktighetsnivå og styrer impulsene etter dette. Vannmolekylene i muren blir dermed ladet med positive ioner, og det ladete vannet blir ledet mot den negative elektroden til jord. Resultatet er at vannet presses ut av veggen, og muren blir tørr. De positive ionene gjør at vannet heller ikke kan trenge inn igjen i muren, forklarer Onarheim.
– Og dette virker?
– Ja! Vi er så sikker på at det virker at kunden ikke betaler noe som helst før han ser de konkrete resultatene. Den eneste forutsetningen er at det er strøm på anlegget til enhver tid, og at dette er koblet til en jordet stikkontakt. I løpet av tre fire uker er muren tørr, og du er kvitt ditt fuktighetsproblem for alltid, sier han.

En investering
– Dette vil vel koste noen kroner?
– Vi hadde en gjennomsnittspris på rundt 80.000 kroner for en vanlig bolig i fjor, men alt er avhengig av hvor mye arbeid det omfatter, og murens tilstand. Uansett er dette en investering for huseieren som etterpå kan ta i bruk en kjeller som før var ubrukelig på grunn av fuktighet. Hele boligen vil få en verdistigning, ikke bare i form av salgsverdi, men ikke minst på den miljømessige siden ved at man blir kvitt alt av muggsopp. Du får en helsemessig bedre bolig, sier Onarheim.
– I tillegg vil man bruke mindre energi til oppvarming av en tørr bolig, i motsetning til en fuktig, så dette systemet vil kun gi deg fordeler, det viser alle de stedene vi allerede har montert systemet. Det er rett og slett en fryd å komme tilbake i ettertid og se at alt fungerer som vi garanterte det ville gjøre.
– Og hva koster dette anlegget i drift?
– Du vil nesten ikke tro det, men det har et strømforbruk på 5 watt, og vil koste deg rundt 50 kroner året i strøm, det er alt, sier Anders Onarheim i Fukt1, som er en av syv forhandlere for systemet her i landet.

 
comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår