– For oss er det for eksempel ekstremt viktig å tilby lærlingeplasser. Vi har jobbet målrettet med dette i mange år, og samarbeider med flere videregående skoler i nærmiljøet, forklarer HR-sjef Frode Ek Skarnes i Mapei i en pressemelding fra selskapet.
Bidrar med viktige egenskaper
Ungdommen tar med seg viktige egenskaper inn i organisasjonen.
– Vår erfaring er at lærlinger bidrar positivt. For oss som jobber med kontinuerlig forbedring gjennom Lean manufacturing, er det å få forslag på bordet veldig viktig. Og da gjerne fra en ny synsvinkel.
Petter Rismoen er fast ansatt produksjonsplanlegger på andre året. 22-åringen kom som lærling for å få fagbrev i kontor og administrasjon.
– Det var tydelig at Mapei ønsket seg lærlinger og jeg ble tatt veldig godt imot. Selv om jeg var litt beskjeden i starten ble jeg raskt varm i trøya, sier han i meldingen.
Etter læretiden fikk han for to år siden fast jobb. Det har vært en bratt læringskurve.
– Jeg har mye ansvar. Blant annet setter jeg opp logistikken på hva som skal produseres opp mot lager og bestillinger. Jeg kan absolutt utvikle meg videre i Mapei, understreker Rismoen.
Kenneth Andre Aasengen Nilsen er året yngre enn Rismoen og lærling på andre året.
– Jeg har lært mye siden jeg kom. Jobben er i hovedsak på lageret som trucksjåfør, og det er til tider 3D Tetris på ekstremnivå å pakke en pall mest mulig effektivt, sier han.
Ek Skarnes ser klare positive effekter av ungdommens inntog.
– Petter har, selv om han er ung, bidratt med målbare positive effekter inn i avdelingen for herdeplast. Eksempelvis fikk han nylig den interne innovasjonprisen 2018 for å ha utviklet et nytt datasystem for herdeplastproduksjon og kvalitetslaboratoriet. Kenneth på sin side er en positiv og åpen kar som ikke er redd for å foreslå endringer som bidrar til at vi hele tiden forbedrer oss. Begge bidrar til at vi blir bedre som organisasjon, understreker han.