Stor del av klimagassutslippene
Også bygningen miljøorganisasjonen holder til i ble oppvarmet med en oljefyr tidligere. Nå er en tom, rød tank det eneste som står igjen.
– Her stod det en gammel oljefyr før, men den er demontert nå, forteller Berge.
Vissheten om at oljefyring står for en stor del av klimagassutslippene i hovedstaden fikk Oslo kommune til å ta grep tilbake i 2006. Fem år etter er 138 oljefyringsanlegg byttet ut.
Alle skoler, kommunale boliger, sykehjem og barnehager varmes i dag opp med miljøvennlige løsninger som bio-olje, fjernvarme eller varmepumper.
– Jeg vet ikke om noen kommuner i Norge som har vært så målretta som Oslo kommune. De har faset ut veldig mye oljefyring og de har latt pengene følge med de politiske vedtakene, sier Berge.
Finnes ingen oversikt
Til tross for kommunens innsats er det fortsatt mange bygg som bruker såkalt fossil energi til oppvarming.
Spesialrådgiver i Fornyings, administrasjons og kirkedepartementet Øystein Hauge, sier de ikke har noen konkret oversikt over hvor mange statlige bygg som fyrer med olje i hovedstaden.
– Ansvaret for energipolitikken på de enkelte områdene er knyttet til de ulike virksomhetene, og slik sett blir det ikke laget noen felles rapport på det.
Det finnes derfor heller ingen felles plan for å bli kvitt oljefyringen i statlig eide bygg i hovedstaden. Hauge hevder likevel at dette er et satsningsområde.
– Dette må vi ta i forbindelse med de årlige budsjettene. Vi må se hvordan dette skal prioriteres, utfasing av fossilt brensel opp mot andre miljøtiltak som energieffektivisering, sier Hauge