Det israelske selskapet BSolar har imidlertid planer om å løse dette problemet. De har nemlig lansert tosidige solcellepaneler klare til bruk, og disse fanger også opp lys som spretter opp fra bakken eller bygninger til undersiden av panelene.
I vanlige posisjoner kan disse panelene generere mellom 10 og 30 prosent mer energi enn vanlig, mens nettstedet Gizmag hevder at solcellepanelene kan øke effekten med opptil 50 prosent i vertikal posisjon. Forskning på tosidige solcellepaneler har foregått en god stund, men fysiske produkter på markedet er ganske nytt. Problemet har vært å finne en produksjonsmetode som har vært billig nok, ettersom vanlige solcellepaneler er dyre nok i seg selv.
BSolar dro nytte av prisfallet på silisiumplater og modifiserte dem til å samle inn lys fra begge sider. Israelerne brukte også grunnstoffet bor i panelene, slik at de fikk både mer holdbarhet og ble mer effektive til å samle inn sollys. Dette var forøvrig en svært vanskelig prosess, ellers ville alle ha brukt bor til å forbedre panelene sine.De tosidige solcellepanelene vil nok koste en formue, men faller antakelig i pris med mer effektiv produksjon og mer utbredelse i markedet. Hvis de blir tilgjengelige nok, kan det hende at de vil være med på å endre markedet for fornybar energi, skriver Teknofil.