Byggautomasjon

Eaton Hernis satser med ny fabrikk i Arendal

Bildet: Fra venstre Fabrikksjef Svein Haglund
Bildet: Fra venstre Fabrikksjef Svein Haglund

Den nye fabrikken til Eaton Hernis ble åpnet av Arendals ordfører Robert Cornels Nordli.

– Jeg er veldig glad for at Eaton Hernis videreutvikler seg som en kompetansebedrift her i Arendal kommune. Den nye fabrikken er et viktig signal på at selskapet satser, og jeg er glad for at vi som kommune har klart å legge til rette for dette. Jeg er meget imponert over hva selskapet har gjort fram til nå og gleder meg til framtiden, sier Nordli.

En viktig milepæl

Fabrikken er arbeidsplass for om lag 80 medarbeidere og erstatter selskapets tidligere fabrikk på Hisøy, der selskapet har utviklet og produsert overvåkningssystemer siden 1988. 

– Åpningen av vårt nye utviklings- og produksjonsanlegg i Arendal er en viktig milepæl. Moderniseringen styrker vår evne til å utvikle og produsere verdensledende overvåkningskameraer og systemløsninger, sier daglig leder for Eaton Hernis, Svein Haglund. 

Reduserer energiforbruket med mer enn 80 prosent

Den nye fabrikken måler 2 300 kvadratmeter og reduserer energiforbruket med mer enn 80 prosent sammenlignet med selskapets tidligere fabrikk. 

– Bygget er særdeles godt isolert og har energieffektive varme- og kjøleløsninger basert på vann-til-vann varmepumper som utnytter grunnvann fra 250 meter under bakken, såkalte energibrønner, sier Haglund.

Han forteller at den nye fabrikken også er klargjort for installasjon av solceller og et energilagringssystem som både kan lagre og styre energien. 

Bildet: Fabrikken reduserer energiforbruket med mer enn 80 prosent sammenlignet med selskapets tidligere fabrikk. Foto: Eaton / Hallvard Rimereit

Overvåkningskameraer for røffe miljøer

Eaton Hernis produserer avanserte overvåkningsløsninger på skreddersøm for kunder fra alle verdensdeler. Felles er at systemene er har lang levetid og tåler særdeles krevende miljøer.

– Vi leverer nøkkelferdige kamerasystemer for prosess- og industriovervåkning. Disse er et viktig verktøy for å trygge personell og utstyr på eksempelvis havgående fartøy, offshore og onshore olje- og gassinstallasjoner, offshore vindmøller eller gruver. Kamerateknologien brukes i værharde og ekstreme miljøer, tåler slag, salt, ekstrem kulde og varme, og er sertifisert for bruk i eksplosjonsfarlige områder, forklarer Haglund. 

Effektivitetsøkning på 10-20 prosent

Han forteller at den nye fabrikken gjør selskapet i stand til å skreddersy kameraer og løsninger raskere. Bygget inneholder forskning-, utvikling- og treningsfasiliteter for å utdanne neste generasjons eksperter innen lukkede kamerasystemer.

– Vår tidligere fabrikk var dårlig egnet for produksjon. Med denne nye toppmoderne fabrikken vil vi produsere mye raskere. Målet er en effektivitetsøkning på 10-20 prosent, og i tillegg er bygget fleksibelt og legger til rette for vekst, avslutter Haglund.