Det første eksemplaret av dette vindbeistet ble installert utenfor Østerild i Danmark. Vindturbinen er lagd for å være på havet, og det krever derfor andre egenskaper enn landbaserte møller, melder Teknofil.
Offshore-turbiner må blant annet være lettere, mer solide og tåler mer juling. De må være langt mer pålitelige enn sine slektninger på land, med tanke på avstand til og transport av nærmeste reparasjonsutstyr.
Siemens har løst dette ved å erstatte to tredjedeler av all mekanikken i vindmølla med sitt eget Direct Drive-system. Dette bruker en lavhastighetsgenerator som er langt mer slitesterk enn ordinære varianter. Lett og energieffektiv
På grunn av det slankere og lettere utstyret, har det blitt frigjort masse plass inne i kroppen på turbinen. Nå er det plass til en liten kran for å heise opp tunge generatordeler og en mindre heis for reparatører.
Alt dette sørger også for at Turbina Sapiens er relativt lett. Kroppen veier 200 tonn, mens totalvekten med rotorer og alt er på 350 tonn.
Fordi den er rimelig energieffektiv, er vindturbinen ettertraktet på markedet. Det danske energiselskapet Dong har for eksempel bestilt hele 300 stykker for å plassere langs kysten av Storbritannia i løpet av de neste årene.