–Vi har ved en rekke anledninger henvendt oss til Enova for å forhøre oss om støtteordninger til industrien. Vi kan bevise at riktig isolering av rørsystemer gir umiddelbar innsparing av energiforbruk, og dette må da kunne utløse noen kroner i støtte fra Enova, mener Kolbu.
–Foreløpig har ikke Enova kommet på banen, og det både forundrer og provoserer, innrømmer Kolbu.
–Vi i Glava har lenge vært forberedt på de nye kravene og har derfor utarbeidet beregningsprogram for isolasjonstykkelser. Dersom alle VVS-anlegg i norske næringsbygg ble bedre isolert ville vi spart flere kraftverk, hevder han.
Så lønnsomt at det ikke støttes
–Det vi ofte ser, er at etterisolering faktisk er så lønnsomt i seg selv at det ikke kan støttes finansielt fra Enovas side. Utfordringen ligger da i å kommunisere mulighetene ut til markedet og få ting til å skje uten direkte støtte til enkelttiltak. Det sier Områdeleder industri i Enova SF, Marit Sandbakk, til VVS aktuelt.
–Enova ser definitivt isolering som et viktig område også i industriell sammenheng. Det er å regne som noe av det mest lønnsomme man kan ta tak i – og på linje med trykkluftsystemer og elektriske motordrifter kanskje særlig noe som små og mellomstore bedrifter vil se rask og inntektsbringende effekt av å gjøre noe med. Det er da også en av grunnene til at nettopp isolering for lengst har fått en egen artikkel på vår nettside for industri, sier Marit Sandbakk videre.
Hele saken kan du lese i VVS aktuelt 1-2011, som kommer ut 8.februar.