– Vi er veldig stolte av å ha nådd dette tøffe målet ved å fokusere på vårt forbruk. Miljøarbeid er en integrert del av vår virksomhet og vår strategi har vært å jobbe aktivt med å se på nye måter å minimere vår innvirkning på miljøet. Dette siste steget, med utelukkende bruk av vann-og vinddrevet elektrisitet på alle våre hoteller i Norden, er noe vi er veldig stolte av, sier Inger Mattsson Manager Sustainable Business i Scandic.
Hver måned overvåker Scandic sitt energiforbruk for å forbedre og holde det på et lavt nivå. Siden målingen begynte i 1996, har Scandic senket sitt energiforbruk med 35 prosent og utslipp av karbondioksid med 64 prosent, fra 4,4 kg til 1,6 kg karbondioksid per gjest og natt.
I Norge er utslippene blitt redusert med 79 prosent til 0,3 kg karbondioksid / gjest og natt siden 1996 og i Danmark utslippene har blitt redusert med 69 prosent på bare ett år, fra 2010 til 2011. I Sverige har utslipp av karbondioksid blitt redusert med 92 prosent til 0,3 kg karbondioksid/ gjest og natt. For samme periode har utslippene i Finland blitt redusert med 40 prosent ned til 4,7 kg karbondioksid / gjest og natt.
– Nå har vi utslipp på 1,6 kilo som trenger å gå ned til null, og det er denne delen som er den største utfordringen. Den fjernvarme, som er utenfor vår kontroll, må bli fossilfri. Vi kan prøve å påvirke ved å presentere våre ønsker til politikere og tilbydere av fjernvarme. I vårt arbeid mot å kutte helt ut CO2-utslipp må vi også ta hensyn til våre forretningsreiser og vi kommer til å utvikle en tøffere reisepolitikk internt som tar sikte på togreiser og senket utslipp fra våre firmabiler. En annen del er gassen som brukes i våre kjøkken. Vi har innført en standard som betyr at gasskomfyrer erstattes, ofte med induksjon, når vi renoverer, sier Inger Mattsson.
I november 2011 åpnet kjeden Norges første hotell i Miljøklasse A, Scandic Vulkan.