Selvregulerende temperatur i bygget
Nybygget i Silurveien 2 vil huse hele 14.000 kvadratmeter, og skal stå ferdig i 2014. Byggeteknikken gjør at bygget selv regulerer temperaturen for leietakerne.
– Bygget består av fire separate bygningskropper i betong, som henger sammen ved hjelp av glassmellombygg. Ved å benytte betong som bygningsmasse kan innvendig energiforbruk reduseres, ettersom materialet lagrer varme effektiv om dagen og avgir varme om natten, sier Hovland.
Løsningen skal kombineres med varmepumpeteknologi og behovsstyrte automatiske løsninger for lys, varme og avkjøling. I tillegg planlegges det også en elbil-park i bygget.
Kommunen ønsker miljøinitiativ fra næringslivet
Oslo ønsker å gå foran i satsningen av miljø- og energisatsning. Bystyret i Oslo vedtok i 2011 at klimagassutslipp skal reduseres med femti prosent i forhold til 1991-nivå innen 2030, og at byen skal være klimagassnøytral innen 2050. For å nå målet trenger kommunen at næringslivet er med på laget.
– Kommunen skal arbeide for et bedre miljø og redusert økologisk fotavtrykk i samarbeid med næringslivet. Sammen skal vi øke andelen fornybar energi til bruk i oppvarming som er lokalt produsert, skriver Oslo bystyre i sitt byøkologiske program for 2011-2026.
Legger til rette for vekst
Både utbygger og Oslo kommune ønsker å legge til rette for vekst i området. Derfor planlegges lokalene for å tåle høyere aktivitet. Treningssenter, skjorterens, frisør, lege og fysioterapeut skal bli tilgjengelig, i tillegg til en personalrestaurant og kaffebar.
Byggherre for prosjektet er Silurveien Næringsbygg AS, og entreprenør er Selvaag. Spenncon AS leverer betongelementene.