Kurset, som inngår i Varmekompetanse, er en av fem moduler i energiomlegging og kombinasjonsløsninger med fornybar energi som sju sentrale bransjeforeninger står bak. Så langt har omlag 500 personer deltatt på ett eller flere av kursene siden de ble etablert for vel ett år siden.
Varmekompetanse er utviklet for å bedre kompetansen innen vannbåren varme og fornybar energi. Dette for å oppfylle myndighetenes krav til og forventet vekst av enkle, vannbårne varmeanlegg og varmesentraler i nær fremtid. Dessuten inngår kursene som kompetansegivende etter ny Varmenorm. Varmekompetanse består av fem fordypningskurs.
Kompetanseprogrammet er finansiert av blant annet Enova og Lavenergiutvalget.
– Det er kjempepositivt at så mange har deltatt på fordypningskursene. Flere studier har påpekt mangel på kompetanse som en barriere mot økt utbredelse av anlegg, basert på vannbåren fornybar varme. Vi håper økt kompetanseheving kan bidra til at flere velger dette alternativet, og at vi får en varig markedsendring der fornybar varme blir den foretrukne form for oppvarming, sier Helle Grønli, områdeleder for fornybar varme i Enova.