Fylkesmann Sylvia Brustad konstaterte at Hedmark hadde et ansvar som landets desidert største skogfylke og med en avvirking som er større enn de to neste fylkene til sammen.
– Dette er et godt grunnlag for mye bioenergi, sa hun. Hun la vekt på den verdiskaping bioenergisatsingen utgjør av den samlede verdiskapingen i skogbruket.
– Det er dere her i denne sal som kan bidra mest til at det fortsatt blir vekst i varme, sa Brustad.
Brustad kunne fortelle at det i Hedmark nå er biobrensel baserte fjernvarmeanlegg i 14 av fylkets tettsteder, og det er noe slikt som 230 gårdsvarmeanlegg. Men i bunnen av det hele ligger all vedfyringen som har lange tradisjoner i Innlandet.
– Jeg mener vi har grunn til å være stolte av det vi har fått til så langt her i fylket innen bioenergi, avsluttet fylkesmann Sylvia Brustad da hun ønsket alle velkommen til bioenergifylket Hedmark.
Bioenergidagene kunne framvise et omfattende program hvor første dag var viet verdiskaping, næringspolitikk, miljø, herunder bioenergiens bærekraft. Dagens faglige del ble avsluttet med rundebordsdrøftinger hvor hele forsamlingen bokstavelig talt ble plassert ved runde bord. Av temaer som ble drøftet kan nevnes Regjeringens energi- og klimapolitikk, energiutvalget, klimameldingen, virkemiddelbruk herunder grønne sertifikater.
Dag to var viet tre parallelle sesjoner med flere faglige innlegg. Hovedtemaer var alt fra forskning via brenselproduksjon og logistikk og til småskala bioenergiløsninger.
Dagene ble avsluttet med fire parallelle studieturer til energianlegget på Trehørningen, to gårdsvarmeanlegg i Stange, to bioenergianlegg i Brumunddal og varmesentralen i Løten.