Sanitær

For dårlig kontroll med BNV-bedrifter?

Majorstua Bademiljø har hatt et titalls saker i forbrukertvist-utvalget
Majorstua Bademiljø har hatt et titalls saker i forbrukertvist-utvalget
12.05.10: Siden etableringen av Fagrådet for våtrom i 1994 er kun to medlemsbedrifter blitt ekskludert fra fagrådet. Det bekrefter daglig leder i FFV, Lars Gulbrandsen overfor VVS-aktuelt.  Byggebransjens Våtromsnorm (BVN)holder høyeste standard, men ikke alle medlemsbedrifter lever opp til normen.
Av Odd Borgestrand

Gulbrandsen gleder seg ikke til morgendagens TV2-program der en av medlemsbedriftene får det glatte lag for sitt våtromsarbeid. Det er Majorstua Bademiljø AS som får sitt pass påskrevet i morgendagens sending. Det viser seg nå at denne bedriften har hatt et titalls saker i forbrukertvist-utvalget, og Gulbrandsen er overrasket over at heller ikke kjedekontoret til Bademiljø har visst om dette.
– Her må vi ta selvkritikk på at kommunikasjonen har vært for dårlig, og dette skal vi selvsagt følge opp i kjølvannet av denne saken, sier Gulbrandsen.
Majorstua Bademiljø AS er medlem av FFV og er den lokale Bademiljø-rørleggeren i Oslo vest. Bedriften ble etablert i 2003, har 10 ansatte og utfører alle typer rørlegger-tjenester, og er total-leverandør av komplette bad og våtrom. 

Daglige klager
Lars Gulbrandsen mener det er naivt å tro at ingen godkjente våtromsbedrifter havner i en tvistesak med sine kunder. –Hver eneste dag får vi inn 4-5 klagesaker, men dette er utelukkende klager på firmaer som ikke er godkjent våtromsbedrift, hevder Gulbrandsen.  
-Det hender at det kommer en klage også på en av våre medlemsbedrifter, og for oss er det vanskelig å gå inn i hvert enkelt tilfelle. Vi er avhengig av god dokumentasjon og går selvsagt i dialog med medlemsbedrifter som får klager. Våre medlemsbedrifter skal ha høy kompetanse. Det betyr at de skal ha en faglig leder med mesterbrev eller tilsvarende. Bedriften skal også benytte våtromsgodkjente medarbeidere.   

Kompetansekontroll
Gulbrandsen mener medlemsbetingelsene og kompetansekontrollen er god nok, -men understreker at hver enkelt bedrift er ansvarlig for tilbakemeldinger til Fagrådet ved endringer i fagkompetansen. Alle bedrifter er godkjent for fem år av gangen. De som ikke følger opp medlemsbetingelsene blir strøket av våre medlemslister. Uten oppdatert dokumentasjon er de ute av våre registre, slår Gulbrandsen fast.

Han tror ikke på noen ny ekskluderingssak når det gjelder Bademiljø på Majorstua. Bademiljø-kjeden har et godt kjedekontor som vil ta seg av denne saken på en god måte, sier Gulbrandsen, og vi skal også sørge for at forbrukere som føler seg rammet av en våtromsbedrift skal få faglig veiledning, sier han. 

Ripe i badegulvet
Både for Bademiljø, som er valgt av Fagrådet for våtrom til å rehabilitere ”Norges styggeste bad”, og for FFV blir morgendagens program på TV2 en ”ripe i badegulvet”.  Kanskje kan det føre til økt deltakelse og friske debatter under den store konferansen som FFV arrangerer på Gardermoen i slutten av måneden.  Da arrangeres nemlig Våtromsdagene 2010, et arrangement som så langt ikke har nådd det antall påmeldinger som FFV hadde håpet på.  Fagfolk som ønsker å profilere seg og bli kvitt stempelet som useriøse bør kanskje møtes for å snakke mer sammen nettopp på Våtromsdagene..