Kanskje rørleggerne selv også skal bli mer bevisst på å formidle et budskap om sikkerhet og vannskader. Fortsatt er det mange forbrukere som velger å gjøre jobben selv, framfor i det minste å undersøke prisnivå og hvilke sikkerhet en proff rørlegger kan tilby dem.
Mange tvistesaker
Som fagekspert for blant annet Forbrukeradvokatene har han sett mange triste saker. De mange tilfellene han har vært med på å dokumentere har alltid endt med erstatningskrav. Vidar Wold var med på å legge premissene for Våtromsnormen da den ble satt som bransjestandard for 10 år siden. Han har vært med på opplæring av takstmenn, rørleggere i alle kjeder med samarbeidspartnere, entreprenører, yrkesskolelærere og takstøkonomer i IF-konsernet.
Advarer mot svart arbeid
De fleste har i dag råd til å fornye baderommet sitt, men de færreste er i stand til å takle en situasjon hvor de må betale to ganger for jobben, mener Wold.
– Skal du selge boligen, og du har brukt svart arbeid på badet, nytter det ikke å gjemme seg bak for eksempel en eierskifteforsikring. Selv om får kvittering og betaler ”hvitt”, er ikke dette det samme som god dokumentasjon. Dokumentasjon får man gjennom hvordan jobben er utført, dokumentert med sjekklister, fotografier/tegninger og rørleggeren bør representere et godkjent selskap i henhold til våtromsnormen, sier han.