Torsdag 13.mai klokken 20.30 skal TV2-seerne møte enda flere Marerittbad-eiere.
Godt kvalifisert
Forskjellen mellom ofrene denne gang, og de andre uheldige marerittbad-eiere vi har sett på TV før, er at kundene denne gang har kjøpt Drømmebad fra de antatt faglig beste i våtromsbransjen. Bademiljøkjedens medlem på Majorstua er teoretisk så godt kvalifisert som det er mulig å bli. De er sertifiserte av Fagrådet for våtrom(FFV) og har rett til å kalle seg Godkjent våtromsbedrift. Det er kun ca. 750 slike bedrifter i Norge, og de utmerker seg ved at de kan dokumentere nok kompetanse til å inngå avtaler med kunden om at Byggebransjens våtromsnorm(BVN) skal brukes når Drømmebadet skal bygges. Men, som vi skal se på TV2 hjelper deg, dette er tydeligvis ikke alltid nok.
Må skjerpe varslingsplikten
– Vanligvis får vi i den sentrale kjedeledelse kjennskap til de sjeldne tvister og problemer som måtte oppstå mellom et av våre 120 medlemmer og kundene deres. Men disse sakene som nå presenteres i TV2 har lært oss at vi må skjerpe varslingsplikten fra medlemmet som får problemer. For naturlig nok, så lenge vi ikke vet at konflikter har ikke er blitt løst, kan vi heller ikke gripe inn. Dette beklager vi sterkt overfor de skadelidte Bademiljøkundene, men vi har selvsagt gjort noe med det, kommenterer fagsjef i Bademiljøkjedens sentralledelse, Olav Råken.
Erstatning
Han påpeker imidlertid at kunder av Bademiljø får den unike 10-års Tetthetsgarantien, samt tryggheten som ligger i at kjeden sentralt trår til når et enkeltmedlem svikter. Råken mener det også er verdt å merke seg at til eg med en godkjent våtromsbedrift kan få problemer og gå konkurs.
– Det er også verdt å nevne at tilfellet her i stor grad gjelder arbeider som ikke kan knyttes direkte til et tett våtrom. Flere faktorer, som eierskifte av Majorstua Bademiljø og prosesser rundt dette, har også vært medvirkende årsaker til det som har skjedd. Men det viktigste nå er at sluttkunden rettmessig har fått den erstatningen de har krav på etter dom i forbrukertvistutvalget, sier han.
Daglig leder i Fagrådet for våtrom (FFV) Lars Gulbrandsen vil gjerne se programmet før han kommenterer denne konkrete saken nærmere.
– Men alle fag- og bransjefolk som er opptatt av problemstillingen har mye å hente på å delta på Våtromsdagene 2010, sier han.