Samarbeidet innen marin og maritim relatert virksomhet fortsetter, og utvides til å inkludere energi med smart grid, fornybar og miljøvennlig energi, subsea, big data og sensorteknologi. I tillegg legger avtalen opp til at det skal jobbes på tvers av tradisjonelle fakulteter og fagdisipliner for å legge til rette for fremtidsrettede næringer.
– Det handler om hva vi skal leve av i fremtiden. Perspektivene må utvides, noe vi legger til rette for i den nye avtalen. For DNV er det svært viktig at NTNU besitter utvalgte fagmiljøer som er verdensledende på sine felt. Vi håper den nye samarbeidsmodellen vil bidra til å heve gode miljøer ytterligere, og være med å sikre den kompetansen vi trenger innen teknologi og forskning fremover, sier Bjørn K. Haugland, Chief Technology and Sustainability Officer i DNV.
– De nye fagområdene er tett knyttet til DNVs egen ekspansjon inn i nye forretningsområder. Den nye avtalen mellom DNV og NTNU tar grep for å sikre en tverrfaglig tilnærming til utfordringer som er av kritisk betydning for vår fremtidige konkurransesituasjon. Norges Silicon valley ligger i havet, og spesialkompetansen vi har opparbeidet oss på offshore bassenget har gitt oss et forsprang vi kan høste fra når nye høyteknologiske løsninger skal i støpeskjeen, sier Haugland.
Eksempelvis vil en omstilling fra en oljebasert økonomi til et fremtidsrettet fornybart samfunn dra nytte av den kompetansen en her har opparbeidet seg. Fortsatt går mange av NTNU studentene til petroleumsfag etter endt utdanning, og det vil fortsette så lenge oljevirksomheten er drivende for økonomien. Kunnskapsbygging for nye næringer må skje parallelt. Det gjelder å få de kloke hodene med over på det neste store kunnskapsløftet.