Nyheter

Lanserer ny versjon av BIM-verktøy

Illustrasjonsbilde
Illustrasjonsbilde
12.02.14: Vianova Systems har lansert en ny versjon av sitt banebrytende BIM-verktøy for infrastrukturprosjekter, Novapoint DCM
Nye NovapointDCM 19.20 har fått både mer og forbedret funksjonalitet som appellerer til enda bedre BIM-prosjektering. 
Modelleringsverktøyene i Novapoint DCM, kombinert med den skybaserte og integrerte samhandlingsløsningen QuadriDCM, introduserte en grensesprengende og mye mer effektiv måte å jobbe på, da de ble lansert i fjor. 

Stor interesse for Novapoint DCM og Quadri DCM
– Stadig flere kunder i Norden, og nye markeder både i Europa og andre verdensdeler, henvender seg for å se nærmere på våre nye løsninger, sier daglig leder Idar Kirkhorn i Vianova Systems. – Det er utrolig inspirerende at de tas så godt imot av så mange. Vår utfordring nå er å levere raskt nok, og sikre at alle får en god innføring i den nye måten å jobbe på. 

Samhandling som effektiviserer
Markedets første objektbaserte og helhetlige BIM-løsning spesielt utviklet for infrastrukturprosjekter, understøtter på en unik måte tverrfaglig samhandling i nettskyen. Løsningen vil kunne bidra til redusert plan- og byggetid ved å gjøre det mulig med tett tverrfaglig samhandling på objekt- og oppgavenivå mellom de prosjekterende. 

Basert på feedback fra kundene
Novapoint DCM 19.20 er bl.a. resultatet av en rekke konstruktive tilbakemeldinger fra brukerne, noe både gamle og nye kunder nå vil nyte godt av. 
– Jeg vil takke alle våre kunder og partnere som har bidratt med input og tilbakemeldinger, sier Idar Kirkhorn. – Vi setter stor pris på at brukerne involverer seg. Det er viktigere enn noen gang når vi nå går nye veger innen prosjekteringsmetodikk og samhandling. Vi er avhengig av å videreføre denne tette dialogen med brukerne, og ser på muligheter for å styrke dette enda mer i tiden som kommer. 

Omfattende funksjonalitet blir enklere
Novapoint DCM inkluderer en rekke moduler for prosjektering av infrastruktur og utomhus-områder. Ved hjelp av nye ikonbånd (ribbons) med lettfattelige ikoner, kommer mer enn 750 funksjoner tydeligere frem – og sparer museklikk. 

Bedre plan- og 3D-vinduer
I Novapoint DCM 19.20 har plan- og 3D-vinduene fått en lett overhaling og har som resultat blitt enda raskere og bedre. Spesielt merkes dette i planvinduet som er mye raskere enn før. 
Versjonen har også fått forbedret brukergrensesnitt og kobling til ortofoto og WMS. En milliard punkter fra en laserskannet punktsky kan utnyttes ufiltrert – f.eks. til å sammenholde eksisterende vegetasjon med nye løsninger. 

Fagdetaljer modelleres bedre
Novapoint DCM 19.20 medfører også sterkere funksjonalitet og modelleringsmuligheter innen flere av fagapplikasjonene: 

·  VEG-DETALJER – En vegs kvalitet ligger i vegkroppens detaljer. Dypsprengning, bakke-planering, masser over og under flater. Detaljene kan nå modelleres enda bedre i 19.20. 

·  VA-PROSJEKTERING – Med Novapoint DCM 19.20 lagres VA-objektene direkte i Quadri-modellen, og man vil raskere enn noen gang identifisere konflikter med andre fagområder. 

·  VA-BIBLIOTEK – Med 5.000 VA-produkter i 3D, fra 15 offensive leverandører, kan man enkelt prosjektere alle kumdetaljer – morsommere og mer effektivt. Man vil aldri tilbake til 2D. 

·  VEGOPPMERKING – Vegoppmerking definerer vegoverflatens anvendelse. Med 19.20 kan man lettere enn noen gang levere oppmerking i 3D – for bedre kvalitetssikring. 

Samhandling og fellesskap
Samhandling er fellesnevneren innen BIM-prosjektering. Tett samhandling om BIM-modellen løser utfordringene underveis, og skaper samtidig teamfellesskap. Den følelsen av fellesskap som samhandlingsmodellen i Quadri DCM gir, er eksepsjonell. Med Quadri DCM-modellen i en privat sky deler og mottar man endringene. Del. Motta. To enkle funksjoner som endrer alt. 

Bedre prosjektkontroll
Kontroll er et positivt ladet ord i prosjektsammenheng – og spesielt like før en leveranse: Med NovapointDCM 19.20 og QuadriDCM har et team av planleggere aldri hatt mer kontroll enn nå. 

NovapointDCM 19.20 kan lastes ned fra 12. feb. 2014.