Nytt vannrensesystem fra Klart Vann ved SUS

 
Nytt vannrensesystem fra Klart Vann ved SUSBildet: Vannet lagres i spesialdesignede, hygieniske tanker for å forhindre forurensning. Det fraktes deretter gjennom et 3000 meter langt spesialtilpasset rørsystem til sykehusets brukere.
FAGARTIKKEL: I 2025 står nye Stavanger universitets­sjukehus (SUS) klar til å ta imot pasienter med sitt splitter nye vannrensesystem fra Klart Vann AS, installert av VB.

Av Geir Kjærland, daglig leder i Klart Vann AS. 

Rent vann er avgjørende for sykehus, farmasøytisk industri og forskning. Det handler ikke bare om rent drikkevann. Sterilisering, analysering av prøver, laboratoriearbeid, undersøkelser og forskningsprosesser krever alle vann som oppfyller de strengeste kravene til vannkvalitet. 

Denne artikkelen ble første gang publisert på VB Bloggen. Gjengitt med tillatelse fra VB Gruppen)

Last ned e-bok: Gode råd om vann i næringsbygg

Strenge krav til vannkvalitet i medisinske miljøer

Løsningene til Klart Vann oppfyller alle krav som reduserer risikoen for fysisk, kjemisk og hygieniske avvik, som bidrar til et trygt miljø for pasienter og ansatte.

Det rene vannet renses i henhold til ISO-standard 3696 Grad 2 og Grad 1, altså kravene for bruk av vann i laboratorier. Vannet lagres i spesialdesignede, hygieniske tanker for å forhindre forurensning. Det fraktes deretter gjennom et 3000 meter langt spesialtilpasset rørsystem til sykehusets brukere. Dette sikrer at vannet oppfyller noen av de strengeste kvalitetskravene som finnes.

Les også: Mer energieffektivt og bedre vannkvalitet med nye veileder for vannbehandling

Slik fungerer vannrensesystemet fra Klart Vann

Klart Vanns vannrensesystem benytter en prosess med seks steg:

  1. Mekanisk filtrering: Vannet filtreres for å redusere mengden partikler og slam fra det kommunale vannet. Dette beskytter påfølgende renseprosess og forlenger systemets levetid.
  2. Kjemisk behandling: Oppløste stoffer og skadelige kjemikalier fjernes fra vannet. Dette trinnet inkluderer avanserte løsninger og vannbehandlingsteknologi på høyt nivå.
  3. UV-behandling: Vannet utsettes for UV-lys, som ødelegger DNA i bakterier og virus, slik at de blir ufarlige. UV-behandlingen er en effektiv måte å sikre at vannet er fritt for sykdomsfremkallende mikroorganismer, uten bruk av kjemikalier.
  4. Sterilt filter: Et filter som fjerner både levende og døde bakterier sikrer at vannet blir helt rent. Fritt for både aktive mikroorganismer som kan forårsake sykdom, og rester som kan påvirke vannkvaliteten eller helsen.
  5. Membran og elektrisk rensing: I denne rensingsprosessen brukes både en membran, som filtrerer bort forurensninger, og elektrisk rensing, som fjerner de siste mineralene. 
  6. Distribusjon: Distribusjonssystemet blir nøye planlagt og utformet for å fjerne hygieniske avvik og blindløp. Vannkvaliteten overvåkes kontinuerlig og eventuelle avvik kan håndteres umiddelbart.

Disse trinnene sikrer at vannet som kommer ut av systemet er rent og trygt, fri for både fysisk, kjemisk og biologisk forurensning. I tillegg opprettholdes den høye vannkvaliten gjennom hele distribusjonssystemet frem til hvert eneste tappepunkt.

Les også: Dårlig vannkvalitet påvirker varmeanlegget i bygget ditt

Samarbeid med profesjonelle VB-rørleggere

Sikring av høy kvalitet og hygiene i installasjonen er spesielt viktig. Vi samarbeider ofte med VB Gruppen, som har ansvaret for både montering og vedlikeholdet av anleggene. Dette gode partnerskapet er avgjørende for å sikre at prosjekter som dette gjennomføres i tråd med de strenge kravene til hygiene, materialkvalitet og sveisemetoder.

I samarbeidet ved Stavanger Universitetssjukehus har VB-rørleggerne håndtert hele installasjonsprosessen. Fra den første rørmonteringen til sluttføring av systemet, har rørleggerne jobbet i henhold til spesifikasjonene og kvalitetssikret at alt er utført korrekt. Etter installasjonen sørger de for regelmessig vedlikehold og oppfølging av anlegget, som er kritisk for å opprettholde systemets funksjonalitet og hygiene over tid.

Sammen sikres det at rørleggerne har den nødvendige kompetansen og verktøyene til å utføre arbeidet effektivt og i samsvar med våre høye standarder. Dette nære samarbeidet har resultert i pålitelige og trygge vannsystemer som oppfyller alle de kravene som stilles.

(KILDE: VB Bloggen)

Nye Stavanger Universitetssykehus. Illustrasjon: Nordic Office of Architecture / Cowi

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår