CO2-nøytral produksjon hos Grohe

 
CO2-nøytral produksjon hos GroheBildet: GROHE tar i bruk innovative teknologier for å hjelpe sluttforbrukere med å minimere deres eget personlige klimaavtrykk. Illustrasjonsfoto fra ISH i Frankfurt 2019. Foto: Odd Borgestrand
I slutten av 2019 annonserte GROHE målet om å bli den første sanitærleverandøren som oppnår en CO2-nøytral produksjon i 2020. Nå er dette målet nådd, skriver Grohe i en pressemelding fra konsernledelsen.

- Initiativet knytter seg til de mange av tiltakene i fabrikkene våre som fremmer reduksjon av karbonutslipp og som sparer på ressurser. Vi er veldig stolte av å være en pioner i vår bransje med tiltaket «GROHE goes ZERO,” sier Thomas Fuhr, COO Fittings LIXIL International og CEO Grohe AG.

- Nå sikter vi oss inn mot neste mål: innen slutten av 2021 ønsker vi å gjøre alle våre salgskontorer i verden klimanøytrale, fortsetter han.

Reduserte klimagasser og økt energieffektivitet

- For å nå målet om en CO2-nøytral produksjon har GROHE brukt «grønn strøm» siden juli 2019 ved alle de fem fabrikkene til LIXIL EMENA, som utelukkende produserer for den globale merkevaren GROHE. I tillegg investerer varemerket i solteknologi, kraftvarmeverk, og innovative produksjonsprosesser som 3D-printing i metall, for å sikre en verdikjede som sparer på ressurser. Som et resultat har GROHE vært i stand til å redusere utslippene av klimagasser med rundt 40 prosent siden de lanserte initiativet i 2014, samtidig som de har økt energieffektiviteten med hele 24 prosent. De opprinnelige målene, som begge var på 20 prosent innen 2021, blitt overskredet betraktelig med god margin, heter det videre i pressemeldingen.

GROHE støtter to kompensasjonsprosjekter for å veie opp for CO2-utslipp som foreløpig ikke er reduserbare. Merkevaren støtter blant annet driften av et vannkraftverk i India som eliminerer behovet for kullkraftverk, og et prosjekt i Malawi, som innebærer reparasjon og vedlikehold av borehull brukt til drikkevann. Bærekraftstrategien til GROHE er å følge den tredelte tilnærmingen “unngå, redusere, kompensere”, og samtidig øke sin energieffektivitet hvert år, og dermed redusere andelen av kompensasjon.

CO2-reduksjon også hos forbrukerne

GROHE tar i bruk innovative teknologier for å hjelpe sluttforbrukere med å minimere deres eget personlige klimaavtrykk. I tillegg har GROHE nå lansert initiativet sitt eget vannbarometer i Norge, en nordisk studie som har som mål å belyse skandinavenes syn på eget vannforbruk.Bevisst utvalgte produkter på baderommet sparer ikke bare energi, men er også lønnsomme for lommeboken, hevder selskapet. Teknologier som GROHE SilkMove tillater utelukkende kaldt vann å strømme fra kranen når hendelen er plassert i midtstilling. Dermed kan unødvendig forbruk av varmtvann forhindres, og en husholdning på fire personer kan spare rundt 279 kg CO2, og rundt 31,412 liter vann hvert år.

Bærekraftig dusjing

En undersøkelse gjennomført av YouGov på vegne av Grohe viser at annenhver nordmann ofte lar vannet renne i dusjen mens de vasker hår eller kropp. En gjennomsnittlig familie på fire kan spare 13 998 kr i året på å bytte til en dusj med vannbesparende teknologi, som eksempelvis GROHE EcoJoy. Samtidig venter mange ofte unødvendig lenge før dusjen har nådd ønsket temperatur, og verdifull energi og vann går dermed tapt i prosessen. Termostater utstyrt med såkalt TurboStat-teknologi gir en mer bærekraftig dusjopplevelse, og leverer ønsket temperatur i løpet av en brøkdel av et sekund, og holder temperaturen konstant.

Filtrert drikkevann

Det er helt vanlig å kjøpe flaskevann på butikken, tross for at det er betydelig skadelig for miljøet. Opptil 600g CO2 slippes ut under produksjons- og transportprosessen av en liter mineralvann. Ved å bli flinkere til å fylle opp gjenbrukbare flasker hjemmefra med vannsystemer som GROHE Blue Home, kan man få akkurat samme opplevelsen med nedkjølt og filtrert vann, med eller uten kullsyre. En familie på fire kan dermed spare opptil 800 plastflasker hvert år og redusere deres CO2-utslipp opptil 61 prosent, mener Grohe.

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår