Magisk velkomst til årskonferanse i Tromsø

 
Magisk velkomst til årskonferanse i TromsøMagisk lyssetting og musikalsk tonefølge da 175 representanter fra norsk vannbransje ble ønsket velkommen til «katakombene» i Tromsø i går.
Vann og avløpsetaten i Tromsø kommune leverte en magisk og nærmest spektakulær velkomst da byens VA-sjef, Geir Helø, kunne ønske 175 av deltakerne til Norsk Vanns årskonferanse velkommen til Nord-Norges hovedstad mandag kveld.

Av Odd Borgestrand

Tromsø kommune bygger nå en ny «vannfabrikk» nord på Tromsøya, som skal sørge for vannforsyning til hele byen og fastlandet rundt. Noen deltakere på velkomstfesten, som har besøkt katakombene i Istanbul, trakk sammenligninger på grunn av den spesielle lyssettingen og de musikalske innslagene som ble framført i et av de tomme høydebassengene.

VA-sjefen var sikker på at han bidro til en velkomst mange aldri tidligere har opplevd. I byens nye vannbehandlingsanlegg etableres et utjevningsbasseng med to vannkammer som hver for seg vil romme 10.000 kubikkmeter med vann. Dette anlegget blir kilden til forsyningsvannverket som både skal levere vann direkte til noen områder og til fire lavereliggende bassenger som vil ha en kapasitet fra 2.500 til 10.000 kubikk.

Anlegget har tre byggetrinn, nemlig sjøledninger og landtak nede ved sjøen, vei og ledningsanlegg opp til vannfabrikken oppe på fjellet i tillegg til selve vannfabrikken. Samlede investeringer vil beløpe seg til nærmere 300 millioner kroner Utbyggingen har fått mye omtale lokalt, for det har vært en rekke utfordringer i prosjektet. Hovedentreprenør for Vannfabrikken er Consto AS, som med stolthet viste fram det gedigne anlegget.

I «katakomben» ble det servert vannkammer-øl og kortreist snacks. Det musikalske innslaget var tilpasset den enorme akustikken i utjevningsbassenget og årskonferanse-deltakerne ble også presentert for en kort reise i Tromsø`s 150-årige vannverkshistorie.

Etter samlingen i «katakomben» i Tromsø gikk turen vider til byens fjellheis. Her kunne deltakerne velge mellom å ta selve heisen, gå turstien opp til restauranten eller velge sherpatrappa med sine drøyt 1000 trinn. Trappa kalles "sherpatrappa" fordi det er sherpaer fra Nepal som har bygget den.

Her ventet en grillbuffet med rein, lam, kje, laks og tørrfisk og masse godt tilbehør.

Tirsdag og onsdager satt av til det faglige programmet, der norsk vannbransje har en rekke utfordringer å diskutere seg gjennom.  VVS aktuelt følger konferansen.

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår