Litex og Norac samarbeider om våtromskabiner

 
Litex og Norac samarbeider om våtromskabiner
Membransystemprodusenten Litex AS og kabinleverandøren Norac Badekabiner har inngått en samarbeidsavtale som strekker seg frem til 2025. Avtalen innebærer leveranser til cirka 2000-2500 bad i året.

Det er to sterke norske merkevarer i hver sine markeder som møtes i dette partnerskapet.

Litex har i en årrekke vært synonymt med kostnadseffektive og tidsbesparende membranløsninger av høy kvalitet for våtrom. Norac har siden 1990-tallet vært en ledende norsk aktør innen ferdigbygde moduler og innredningsløsninger til prosjekter både til lands og offshore.

- Litex er en kjent merkevare med godt omdømme i det norske markedet. Det er blitt veldig godt mottatt av våre kunder at vi har gått over til å benytte Litex membranplate-systemet i våre prefabrikkerte bad, sier prosjektsjef Magnus David Weum i Norac.


Prosjektsjef Magnus David Weum i Norac

- Rent produksjonsmessig får vi med Litex-systemet en renere installasjonsprosess, mer forutsigbar og jevn kvalitet på produktene, samt at vi sparer tid i selve monteringsfasen. Å bruke Litex-systemet på et prefabrikkert bad er ikke vesentlig forskjellig fra måten man bygger bad på stedet, forklarer Weum.

Når en eurotrailer fylles opp med Litex-produkter ved fabrikken i Sandefjord og setter kursen mot Noracs produksjonsanlegg i Panevėžys i Litauen, har den plass til membranplater tilsvarende cirka 150 bad. Litex har vært med til fabrikken i Litauen og stått for produktopplæring av Noracs produksjonsmedarbeidere, kvalitetssikret montasjemanualer og står for løpende med teknisk bistand.

For daglig leder i Litex, Jørn Helle, er Norac-avtalen et synlig bevis på de industrielle fordelene ved produktene og våtromssystemene til Litex.


Jørn Helle, daglig leder i Litex.

- De fordelene man opplever med Litex når man bygger et vanlig bad blir egentlig forsterket og forstørret når man jobber industrielt. Smøremembran må ha tørketid, mens med Litex-system er det bare å skru og tape skjøter så er veggen ferdig og umiddelbart klar til flislegging. Sementbaserte plater er tyngre å jobbe med og tyngre å frakte, så det er både HMS- og miljøgevinster å hente fordi produktene våre veier så lite, sier Helle.

- Dette er typiske fordeler som gjør Litex-systemene svært velegnet i prosjekter generelt, for eksempel hoteller og leilighetskomplekser der det skal bygges mange identiske bad på kort tid. Tidsbesparelse og enkel montering vil alltid være kostnadseffektivt, i tillegg til dokumentert kvalitet og holdbarhet, sier Jørn Helle.

Avtalen mellom Litex og Norac er i første omgang fram til 2025, og omfatter cirka 2000-2500 bad pr år. For Litex innebærer dette en omsetning på cirka 50 millioner kroner i løpet av avtaleperioden.

Av hjemlige prosjekter som har fått baderomskabiner fra Norac med Litex-system så langt finner vi Hotell Arendal i Noracs hjemby på Sørlandet, boligprosjektene Svanegangen i Drammen (der Litex-eier Protan AS holder til), Orkesterplassen i Stjørdal og Husøy havn på Nøtterøy.

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår