Oldermann og rollemodell i rørfaget

 
Oldermann og rollemodell i rørfagetBildet: - Det har vært fantastisk å være kvinne i denne bransjen, mener rollemodellen og inspiratoren Mari-Ann Amundsen (Foto: Odd Borgestrand)
Oldermann i Oslo Rørleggerlaug og vinner av den aller første Ingeborg-prisen, Mari-Ann Amundsen, fikk rollen som motivator og en viktig rollemodell da Ingeborg-Nettverket arrangerte sin årlige inspirasjonsdag i dag, - denne gang digitalt.

Av Odd Borgestrand

Fra en forsiktig start for fire år siden har Ingeborg-nettverket nå 600 medlemmer i norsk rørbransje, og er også en inspirator for andre bransjer i kampen for økt kjønnsbalanse i norsk arbeidsliv.

- Vi jobber i en bransje som skal få kvinner til å blomstre, sa styreleder Eli Hermine Heyerdahl Eide i sin samtale med Mari-Ann Amundsen, som sammen med sin søster driver rørleggerfirmaet Søstrene Amundsen.

Etter å ha mottatt Ingeborg-prisen i fjor har Mari-Ann nærmest blitt både en superkjendis og kultfigur i norsk rørbransje.

- Det har vært fantastisk å være kvinne i denne bransjen. Jeg er alltid blitt godt behandlet og vi ser på oss selv som en «vanlig bedrift», selv om vi er synlig. Noen kan jo bli lei av oss, men med vårt firmanavn blir man lett synlig. Navnet er blitt en del av markedsføringen, og selskapet har klart å få til en god kjønnsbalanse. Vi framstår som et attraktivt sted å jobbe. Derfor har mange jenter søkt om jobb hos oss, og vi legger vekt på mangfold både når det gjelder kjønn og etnisitet, sa Mari-Ann Amundsen i studiosamtalen med Eli Hermine Heyerdahl Eide, som viste seg som en dyktig «programleder» også på en digital flate som dessverre ble en del skjemmet av dårlig bildekvalitet.

De to rollefigurene i studio var enige om at Ingeborg-Nettverket ikke først og fremst er kjønnskamp, men en jobb for mangfold i en bransje som trenger mange nye fagarbeidere.

- Vi må heve bransjens omdømme. Vi må våge å ta grep og gå nye veier. Vi har mye kollegialt internt, men dette må helt opp på ledernivå mellom kjedene. Vi har en felles utfordring og et felles mål. Jeg håper kjedene kan snakke mer åpent sammen og ikke være redd for endring. Nå må vi brette opp ermene og stå sammen, appellerte de to rollefigurene.

Ett år på etterskudd ble Mari-Ann Amundsen tildelt Ingeborg-prisens egen statue, laget av kunstneren Elisabeth Helvin. Statuen forestiller en feminin engel med langt hår, fin kjole og boksehansker. - Mange jenter må slå fra seg litt for å komme videre, mener ledelsen i Ingeborg-Nettverket.
 

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår