Revita AS er konkurs

 
Revita AS er konkursIllustrasjonsbilde: Revita AS, v/ daglig leder Emil Eike, (innfelt), har gjennom den pågående Covid-19 pandemien aktivt søkt finansiering hos sin bankforbindelse og eierne, kombinert med løsninger etablert av staten. Dette har ikke ført frem, og bedriften er nå konkurs.
Entreprenørselskap innen VVS, Revita AS, som i 2018 ble opprettet av Vikingbad Holding, er konkurs. Den samlede gjelden er oppgitt til nærmere 8,7 millioner kroner.

Av Odd Borgestrand

Dette ble med andre ord en for stor byrde for et selskap som aldri klarte å etablere seg i markedet

Spesialister på renovering av bad

Revita AS markedsførte seg som «et annerledes håndverkerselskap» for å gjøre det mye enklere å pusse opp badet. De mente forbrukerne hadde for mange negative erfaringer i forbindelse med sine baderomsprosjekter. Selskapet skulle spesialisere seg på komplette baderomsstiler, der kunden skulle slippe unna mange vanskelige valg, samtidig som det fortsatt var åpning for individuelle valg. Revita slo fast i sin egenreklame at de hadde håndverkere som var spesialister på å renovere bad, og normalt kunne levere et komplett renovert bad på to uker. 

Ingen løsning

I en epost til sine kreditorer skriver daglig leder i Revita AS, Emil Eike at styret i Revita AS i mars besluttet å foreta en kontrollert midlertidig nedstengning av driften. Dette for å redusere risiko for smittespredning, samt å unngå å havne i en situasjon hvor selskapet ikke kunne levere prosjektene til kundene i henhold til de inngåtte kontraktene. «For å komme seg gjennom denne perioden har selskapet hatt behov for ytterligere finansiering», heter det blant annet i eposten. Eike skriver videre at styret i Revita AS gjennom den pågående Covid-19 pandemien aktivt har søkt finansiering gjennom sin bankforbindelse og eierne, kombinert med løsninger etablert av staten. «Dette har ikke ført frem, siden Revita er et nyetablert vekstselskap og i 2019 har hatt vesentlige oppstarts- og utviklingskostnader, og derigjennom negativt resultat 2019. Derfor besluttet styret oppbud den 21.april», skriver han.

Voksesmerter

I en epost til VVS aktuelt skriver daglig leder Emil Eike at selskapet fikk en betydelig vekst, men ikke uten betydelige voksesmerter, inntil konsept og organisasjon praktisk sett satte seg bedre mot slutten av året og i starten av 2020. Etter eiernes oppfatning var det sterkt beklagelig og trist at et konsept som virkelig kunne gitt bransjen som sådan en revitalisering, og banet veien for vesentlig mer effektive metoder for renovasjon av bad, ikke fikk vist sitt fulle potensiale. «Konseptet, som er bygget på betydelig kundeinnsikt, har gjennom den hurtige veksten demonstrert sitt markedspotensial».  Eike bekrefter overfor VVS aktuelt at Vikingbad Holding, etter påtrykk fra aktører i bransjen, solgte seg ut av Revita i fjor, og at Vikingbad ikke har hatt noe med den daglige driften å gjøre. «Vikingbad AS har kun vært en leverandør til Revita AS», skriver han videre i eposten.

Aldri på plussiden

Revita, med sine ni medarbeidere, kom aldri over på plussiden regnskapsmessig. Selskapet ble etablert i mars 2018 som en del av konsernet Dk Holding AS. Revita oppnådde samlede driftsinntekter i etableringsåret på 1,1 millioner kroner.  Regnskapstall for 2019 er foreløpig ikke offentlig. Bak Dk Holding i Lillesand står for øvrig daglig leder i Vikingbad, Stein Viggo Karlsen, som har 100 prosent av aksjene. Konsernet opererer med 250 millioner kroner i driftsinntekter i 2019, og et resultat på 12,6 millioner før skatt, og det er Vikingbad AS som står for 90 prosent av omsetning og driftsresultat, viser oversikten fra Brønnøysundregistrene. Karlsen sier i en kommentar til VVS aktuelt at transaksjoner mellom selskaper ikke kommenteres, men han gjentar at Vikingbad ikke er inne på eiersiden nå.  Det han ikke opplyser er at Karlsen selv var majoritetsaksjonær i Revita AS gjennom et av sine holdingselskaper.

Skiftesamling 12. mai

Atle Berentsen fra Søgne er styreleder i Revita AS, og han står bak en rekke investeringsselskaper og utleieselskaper. Felles for selskapene er meget beskjedne driftsinntekter og en lite tilfredsstillende lønnsomhet, ifølge Brønnøysundregisterne. Ifølge Brønnøysundregistrene eier Rescale AS 20 prosent av aksjene. Daglig leder Emil Eike står som majoritetsaksjonær i Rescale AS, et selskap med meget god likviditet, lønnsomhet og soliditet.
Advokat Jacob Sverdrup Bjønness-Jacobsen i Advokatfirmaet Grette AS er oppnevnt som bostyrer.
Han vil fremlegge en midlertidig innberetning til Oslo byfogdembete i skiftesamling den 12. mai. Bostyrer har utover dette ingen kommentar til eierforholdene i Revita AS, får VVS aktuelt opplyst.

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår